torstai 10. elokuuta 2023

Provençen broileri ja ratatouille

En muista, että missään aiemmassa kokeilemassani ratatouillereseptissä olisi käytetty punkkua. Se sopi tähän tosi hyvin. Broileri ja ratatouille olivat ihania sekä yhdessä että erikseen. Broileri oli juuri sopivan mausteista ja paistui air fryerissä ihanan pehmeäksi.




Ainekset:
349 g broilerinfileetä
Marinadi:
2 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua persiljaa
1 tl sitruunankuoriraastetta
¼ dl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
Ratatouille 3:
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 paprika
2 rkl oliiviöljyä
400 g kokonaisia tomaatteja tomaattimehussa
1 ¼ dl punaviiniä
1 ½ tl mustapippuria
suolaa

Kuori marinadin valkosipulinkynnet ja purista ne kannelliseen astiaan. Lisää loput marinadin ainekset. Sekoita broilerinfileet marinadiin huolellisesti. Anna maustua jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli. Kääntele fileitä välillä.

Kuutioi ratatouillen munakoiso ja kesäkurpitsa. Poista paprikasta siemenet ja valkoiset osat ja suikaloi malto. Kuumenna öljy suuressa kattilassa ja paista munakoisokuutioita 5 minuuttia. Lisää kesäkurpitsa ja paprika ja jatka paistamista 2 minuuttia. Lisää tomaatit mehuineen ja viini. Riko tomaatteja hiukan paistinlastalla. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla n. 20 minuuttia.

Sulata voi pannulla. Nosta broilerinfileet marinadista ja kypsennä 15 minuuttia 180-asteisessa air fryerissä. Viipaloi fileet. Tarjoile ratatouillen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti