perjantai 18. elokuuta 2023

Ambrosiakakku 2

Tästä tuli todella mehevää ja ihanan appelsiinista. Päällä olevat appelsiiniviipaleet leikkasin ennen varsinaisen kakun leikkaamista ja tarjoilua neljään osaan. Ne olisivat olleet turhan hankalia käsiteltäviksi, vaikka kivan näköisiä ovatkin. Herra 11-v kavereineen tykkäsi myös kovasti, joten kakku upposi myös nuorempaan kohderyhmään.




Ainekset:
75 g voita sulatettuna
6 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
75 g mantelijauhetta
2 appelsiinin raastettu kuori
Pinnalle:
1 appelsiini
3 dl appelsiinimehua
½ dl sokeria
2 rkl aprikoosimarmeladia

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa keltuaiset ja sokerit vaaleaksi ja kuohkeaksi. Siivilöi vaahtoon jauhot. Lisää mantelijauhe, voisula ja appelsiininkuoriraaste. Vatkaa toisessa astiassa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto taikinaan. Kaada taikina silikonireunaiseen irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.

Leikkaa pinnalle tarkoitettu appelsiini mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Mittaa pannulle appelsiinimehu ja sokeri. Kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri on sulanut. Siirrä pannu sivuun. Lisää pannulle appelsiiniviipaleet ja anna maustua vähintään 15 minuuttia. Nosta appelsiiniviipaleet mehusta lautaselle odottamaan.

Pistele kuumaan kakkuun reikiä esim. cocktailtikulla. Valuta appelsiinimehu pannulta kakun päälle. Anna jäähtyä.

Irrota vuoan reunat ja siirrä kakku tarjoilualustalle. Sulata aprikoosimarmeladi. Sivele kakun pinta marmeladilla. Koristele appelsiiniviipaleilla.

2 kommenttia: