tiistai 1. elokuuta 2023

Tulinen makkarapata

Luulin että tästä tulee vähän paksumpaakin pataa. Mutta lopputulos oli lusikoitavaa soppaa, vaikka vähensinkin alkuperäisestä reseptistä 3 dl vettä. Maku oli just sopivan tulinen ja muutenkin hyvä.




Ainekset:
2 isoa sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
560 g Katalonian Carlos –makkaraa (tai chorizoa)
1 kesäkurpitsa
1 paprika
1 rkl rypsiöljyä
800 g tomaattimurskaa
230 g valkosipulisalsakastiketta
2 laakerinlehteä
mustapippuria myllystä
700 g perunoita
2 dl vettä
suolaa

Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja valkoinen osa ja silppua malto. Kuutioi chorizot ja kesäkurpitsa. Poista paprikasta siemenet ja valkoinen osa ja kuutioi malto. Kuori ja kuutioi perunat.

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipuli, valkosipuli ja makkarakuutiot. Kääntele hetki ja lisää chili, kesäkurpitsa ja paprika. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan.

Lisää tomaattimurska, salsakastike, laakerinlehdet ja mustapippuri. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää perunakuutiot ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja jatka keittämistä, kunnes perunat ovat kypsyneet. Mausta suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti