Sitruunaruohoa en vanukkaassa maistanut, mutta se oli just sellaista kuin toivoinkin. Tytisevää, kookoksista ja vaniljaista. Etukäteen olin vähän huolissani siitä, miten vanukkaat irtoavat muoteistaan. Aivan turhaan, pikkuisen kun puristelin reunoja niin ne putosivat muoteista ihan itsestään. Kiisseli oli vähän turhan kitkerää. En ymmärrä miksi.
Kiisseli:
4 dl ananas-appelsiinimehua
1 dl tomusokeria
2 rkl perunajauhoja
½ tl vaniljauutetta
Vanukas:
1 ½ tl liivatejauhetta
3 rkl kylmää vettä
2 tl sitruunaruohotahnaa
2 ½ dl kookoskermaa
4 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl maitoa
Laita vanukkaan liivatejauhe turpoamaan kylmään veteen. Kuumenna kookoskerma ja sitruunaruohotahna yhdessä höyryäväksi. Siirrä sivuun ja anna maustua 10 minuuttia. Kuumenna uudelleen ja lisää liivateseos. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää maito.
Jaa seos silikonisiin muffinssivuokiin. Anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
Mittaa kattilaan kiisselin ainekset. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa kerran. Anna jäähtyä.
Kumoa vanukkaat tarjoilulautasille ja valuta päälle ananaskiisseliä.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti