sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Labneh ja paahdetut viinirypäleet

Tämä resepti kiinnosti minua oikeastaan eniten paahdettujen viinirypäleiden takia. Mutta kuinka ollakaan, loppujen lopuksi parempi osuus oli mielestäni hunajalla valeltu labneh. Tai oikeastaan koko yhdistelmä, labneh ja viinirypäleet käärittynä ohueen lettuun.



Ainekset:
500 g maustamatonta jogurttia
2 tl vaniljasokeria
Lisäksi:
250 g vihreitä viinirypäleitä
40 g vaniljahalvaa
4 rkl hunajaa
80 g pistaasipähkinöitä (kuorimattomia, kuorittuna n. puolet vähemmän)

Sekoita jogurttiin vaniljasokeri ja laita jogurtti valumaan harsolla vuorattuun juustomuottiin vähintään kuudeksi tunniksi tai mielellään yön yli.

Irrota viinirypäleet rangoistaan ja paahda rypäleitä 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes rypäleet ovat hiukan rypistyneet.

Kumoa labneh tarjoiluvadille. Asettele vierelle paahdetut rypäleet. Ripottele päälle murennettu halva ja pistaasipähkinät ja valuta pinnalle vielä hunaja. Tarjoile esim. aamiaislettujen täytteenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti