keskiviikko 30. lokakuuta 2019

Granaattiomenakeitto lihapyöryköiden kera

Resepti kuulostaa vähän omituiselta, mutta ei kannata antaa sen pelästyttää. Alkuperäiseen nähden puolitin sokerin määrän, ja tämä määrä oli suomalaiseen makuun ihan riittävä. Mutta oli kyllä todella herkullista soppaa. Lihapulliin laitoin ihan reilusti suolaa, joten ne olivat makeahkossa liemessä kivoja suolapaloja.



Keitto:
1 rkl oliiviöljyä
2 isoa sipulia
4 valkosipulinkynttä
380 / 230 g kikherneitä (säilyke)
1 l vettä
1 tl suolaa
mustapippuria
1 tl kurkumaa
1 nippu korianteria
1 nippu minttua
1 nippu ruohosipulia
2 tl kuivattua persiljaa
85 g basmatiriisiä
4 dl granaattiomenamehua
3 rkl granaattiomenasiirappia
60 g sokeria
Lihapullat:
400 g karitsan jauhelihaa
1 sipuli
suolaa
mustapippuria

Kuori ja silppua keiton sipulit ja valkosipulinkynnet. Silppua yrtit. Valuta ja huuhtele kikherneet.

Kuumenna öljy isossa kattilassa. Kuullota sipuleita hetken aikaa. Lisää valkosipuli ja jatka paistamista. Kaada joukkoon kikherneet ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Anna porista hiljalleen kannen alla keskilämmöllä 30 minuuttia.

Lisää suola, mustapippuri, kurkuma ja yrtit. Jatka hauduttamista vielä 20 minuuttia silloin tällöin sekoitellen.

Kuori ja silppua lihapullien sipuli. Yhdistä lihapullien ainekset keskenään. Muotoile massasta pyöryköitä. Lisää pyörykät ja basmatiriisi keittokattilaan. Hauduta kannen alla 30 minuuttia.

Lisää pataan granaattiomenamehu ja –siirappi sekä sokeri. Sekoita hyvin. Jatka hauduttamista kannen alla vielä 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti