lauantai 12. lokakuuta 2019

Lakritsikinuskileivokset

Lastenjuhlien synttärikakku on tässä. En nyt oikein tiedä, voiko tuosta koristelusta taaskaan olla kovin ylpeä. Mutta päivänsankarille se kelpaa, ja se taitaa olla pääasia. Taikina oli hyvää ja samoin kuorrutus, joten eiköhän tuosta ihan maistuvaa tullut. *Edit* Eivät olleet ihan maistuvia. Vaan aivan mahtavia! Jopa tokaluokkalaisten porukka (jotka yleensä eivät juuri kakkuja syö) oli myytyä. Yksi totesi jopa, että tämä oli parasta kakkua mitä hän oli ikinä syönyt.



Pohja:
300 g pehmeää voita
2 dl sokeria
4 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
Kuorrutus:
250 g Hopeatoffeeta
2 dl kuohukermaa
Koristeeksi:
70 g sokerimassaa
kultasprayta

Vatkaa pohjan voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10-13 minuuttia.

Pilko kuorrutuksen toffeet kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä, kunnes karkit ovat sulaneet kermaan. Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja kaada kuorrutus pohjalle. Nosta leivonnainen kylmään jähmettymään.

Kauli sokerimassa levyksi ja leikkaa siitä haluamasi malliset koristeet. Nosta koristeet varovasti jäähtyneen kakun päälle. Suihkuta päälle kultasprayta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti