Ihanan tuoksuisia ja näköisiä leipiä. Itse en vielä kerkeä maistelemaan, mutta herra 11-v saa ensimmäisen loma-aamun kunniaksi tuoretta leipää meetvurstilla.
Ainekset:
500 g porkkanoita
8 ½ g kuivahiivaa
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
¾ dl kurpitsansiemeniä
¾ dl auringonkukansiemeniä
8 dl hiivaleipävehnäjauhoja
½ dl oliiviöljyä
Kuori ja viipaloi porkkanat. Keitä viipaleet kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta porkkanat ja anna hetken jäähtyä. Liuota hiiva hiukan kättä lämpimämpään soseeseen. Lisää siirappi, suola ja siemenet. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä n. 30 minuuttia.
Jaa taikina kahteen silikoniseen leipävuokaan. Anna kohota vielä n. 30 minuuttia. Vedä leipien pintaan terävällä veitsellä vinoviillot. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti