lauantai 23. joulukuuta 2023

Italiansalaatti

Vähän hirvitti, että onnistunko majoneesin teossa (mahikset varmaan noin yleisesti ottaen fifty-sixty). Niinpä tein sen jo pari päivää sitten ja olisin ostanut kaupan majoneesia, jos ei olisi mennyt kerralla purkkiin. Mutta meni. Niinpä sitten tässä salaatissa nautiskellaan ihan kotitekoisesta majoneesista. Maistoin vähän tuota salaattia, ja kyllähän se oli ihan älyttömän hyvää. Muhikoon nyt yön yli ja huomenna sitten siirrän sen tarjoiluastiaan ja lisään tomaatit ja persiljan.


Ainekset:
150 g raketti-spagettia
2 porkkanaa
2 suurta perunaa
100 g joulukinkkua
1 omena
300 g tuoretta kurkkua
100 g maustekurkkua
200 g pakasteherneitä
Pikamajoneesi:
1 kananmuna
1 ½ dl rypsiöljyä
2 tl valkoviinietikkaa
ripaus suolaa
mustapippuria
Kastikkeeseen lisäksi:
170 g maustamatonta jogurttia
½ tl suolaa
1 rkl omenaviinietikkaa
ripaus valkopippuria
Pinnalle:
250 g kirsikkatomaatteja
tuoretta persiljaa

Keitä perunat ja porkkanat kuorineen kypsiksi. Anna jäähtyä. Kuori porkkanat ja omena ja leikkaa ne tulitikun paksuisiksi suikaleiksi. Leikkaa myös kinkku ohuiksi suikaleiksi. Kuutioi maustekurkku ja tuore kurkku. Kuori ja kuutioi perunat.

Keitä spagetti kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin. Sekoita yhteen spagetti, kinkku, peruna, porkkana, omena, kurkku, maustekurkku ja herneet.

Mittaa majoneesin ainekset öljyä lukuun ottamatta sauvasekoittimen kulhoon. Laita sauvasekoitin astian pohjalle. Lisää öljyä ohuena nauhana koko ajan soseuttaen, kunnes majoneesi on koostumukseltaan sopivaa.

Sekoita kastikkeen ainekset tasaiseksi. Kääntele kastike salaatin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa vähintään muutaman tunnin, mielellään yön yli.

Puolita kirsikkatomaatit. Silppua persilja. Siirrä salaatti tarjoiluastiaan. Ripottele päälle tomaatinpuolikkaat ja persilja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti