keskiviikko 6. joulukuuta 2023

Baklava 2

Oon ennenkin tehnyt baklavaa (viimeksi viime jouluna joulupakettiin yhdelle toivojalle). Edellisessä versiossa oli hunajaa, joka käsittääkseni on melko lailla yleinen ainesosa tässä leivonnaisessa. Tähän versioon sitä ei kuitenkaan tullut. Tässä oli myös aika reilusti sitruksen makua. Oli kyllä tosi hyvää, vaikea olisi valita kumpi näistä on parempaa.



Ainekset:
150 g mantelijauhetta
50 g pistaasipähkinöitä
50 g sokeria
2 rkl appelsiininkuoriraastetta
1 tl limetinkuoriraastetta
1 tl kardemummaa
ripaus kanelia
75 g voita sulatettuna
225 g filotaikinaa
Sokeriliemi:
1 dl vettä
¼ dl limettimehua
150 g sokeria

Rouhi pistaasit. Sekoita mantelijauhe, pistaasirouhe, sokeri, appelsiinin- ja limetinkuoriraasteet, kardemumma ja kaneli tahnaksi.

Voitele leivinpaperoidun, neliönmuotoisen kakkuvuoan (23*23 cm) pohja voisulalla. Puolita filotaikinalevyt. Vuoraa vuoan pohja puolella levyistä ja voitele levyt voisulalla. Levitä pähkinätahna levyjen päälle ja tasoita pinta. Nosta viisi kuudesta jäljellä olevasta taikinalevystä kanneksi. Taita levyjen päät baklavan päälle. Nosta viimeinen taikinalevy kanneksi ja voitele se voisulalla.

Kuumenna sokeriliemen aineksia kattilassa silloin tällöin sekoittaen 20-25 minuuttia, kunnes liemi alkaa saeta.

Leikkaa baklavan pintaan terävällä veitsellä ruutukuvio. Paista 160-asteisessa kiertoilmauunissa 25-30 minuuttia. Ota baklava uunista ja valuta sokeriliemi heti sen päälle. Anna jäähtyä täysin ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti