perjantai 22. joulukuuta 2023

Cappuccino-suklaafudget

Joululahja numero 2 odottaa jähmettymistä, paloiksi leikkaamista ja pakkaamista. Osaset olivat erikseen tosi hyviä, toivottavasti yhdistelmänä vieläkin parempia. Ainakin näyttää ihan kivalta.


Ainekset:
200 g taloussuklaata
397 g kondensoitua maitoa
300 g valkosuklaata
3 rkl pikakahvijauhetta
¼ tl suolaa

Ota 4 palaa taloussuklaata erikseen ja rouhi palat koristelua varten.

Mittaa kattilaan 2/3 kondensoidusta maidosta, loput taloussuklaasta, 100 g valkosuklaasta, kahvijauhe ja suola. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes suklaat ovat sulaneet ja seos on tasaista. Kaada massa leivinpaperoituun uunivuokaan (18*23 cm). Tasoita pinta.

Mittaa puhtaaseen kattilaan loput kondensoidusta maidosta ja valkosuklaasta. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Kaada massa tumman kerroksen päälle ja tasoita pinta. Ripottele koristeeksi suklaarouhe.

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoile.

2 kommenttia:

  1. tätä on kokeiltava:)

    VastaaPoista
  2. Joo, oli se hyvää myös kokonaisuutena. Ja helppo tehdä, kun ei tartte mittailla lämpötiloja niin kuin monessa muussa fudgeohjeessa.

    VastaaPoista