keskiviikko 6. joulukuuta 2023

Mustapapu-porkkanasalaatti

Papu-porkkanaseos oli ihanan makuinen ja maustoi kivasti myös salaattiosuuden.




Ainekset:
500 g porkkanoita
1 rkl öljyä
1 valkosipulinkynsi
1 tl savupaprikajauhetta
½ tl suolaa
380/230 g mustapapuja
1 punasipuli
1 punainen chili
1 rkl limettimehua
ripaus mustapippuria
300 g sesonkisalaattisekoitusta
100 g fetaa
Tarjoiluun:
1 ruukku tuoretta korianteria

Kuori ja lohko porkkanat. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Silppua korianteri. Huuhtele ja valuta pavut. Kuori ja silppua punasipuli. Poista chilistä siemenet ja silppua malto. Suikaloi pinaatti.

Paista porkkanoita pannulla öljyssä n. 10 minuuttia, kunnes ne hiukan pehmenevät. Lisää paistamisen loppuvaiheessa valkosipuli, savupaprikajauhe ja suola.

Lisää papujen joukkoon sipuli, chili, limettimehu ja pippuri. Anna maustua hetki. Sekoita pavut porkkanoiden joukkoon.

Levitä salaattisekoitus tarjoiluvadille. Lisää päälle mustapapu-porkkanaseos. Murustele pinnalle fetajuusto ja koristele korianterilla. Tai jos syöjien joukossa on korianteriongelmaisia, tarjoile korianteri erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti