tiistai 12. joulukuuta 2023

Persimonhyve

Tämä resepti oli tehty persikalle. Koska tällä hetkellä sesongissa on kuitenkin persimon, joka on mielestäni vähän niin kuin persikan ja päärynän risteytys, päätin käyttää sitä. Ja kyllä tulikin hyvää. Persimonit pehmenivät uunissa mukavasti. Taikinan ja mantelikrokantin yhdistelmästä tuli persimoneille ihan kinuskinen liemi. Ihan tavallinen vaniljajäätelö kruunasi kokonaisuuden.



Mantelikrokantti:
1 ½ dl sokeria
1 dl mantelirouhetta
Persimonpaistos:
800 g persimonia
½ dl sokeria
Taikina:
2 rkl maissitärkkelystä
1 dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
50 g voita

Sulata krokantin sokeri pannulla. Lisää mantelirouhe ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes sokeri on kauniin ruskeaa (n. 3 minuuttia). Levitä krokantti ohueksi kerrokseksi leivinpaperille. Anna jäähtyä. Murskaa mantelikrokantti karkeasti.

Kuori ja kuutioi persimonit. Sekoita kuutioihin sokeri ja levitä kuutiot uunivuokaan.

Nypi maissitärkkelys, jauhot, voi ja fariinisokeri murumaiseksi seokseksi. Ripottele taikina persimonien päälle ja paista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Lisää pinnalle mantelikrokantti ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia. Tarjoile esim. vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti