torstai 21. joulukuuta 2023

Perinteiset lehtipihvit saiturin versiona

Pihveistä tuli ihan kuin kebabia. Olivat nopeita paistettavia ja tosi hyviä. Kananmunakin sopi tuohon kylkeen erinomaisesti.


Ainekset:
400 g jauhelihaa 
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
Paistamiseen:
2 rkl voita
Lisäksi:
4 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
perunamuusia
persiljaa
maustekurkkua

Jaa jauheliha neljään osaan. Puristele yksi osa kerrallaan tiiviiksi palloksi. Aseta pala kelmulle. Painele jauhelihaa vähän ja nosta toinen kelmu päälle. Kauli tai painele käsin jauheliha mahdollisimman ohueksi pihviksi. Tee loput pihvit samoin. Nosta pihvit pakastimeen vähintään pariksi tunniksi.

Kuumenna ¼ voista pannulla. Lisää pannulle pihvi ja paina sitä esimerkiksi kattilan pohjalla. Paista kovalla lämmöllä pari minuuttia. Käännä pihvi ja jatka paistamista vielä toiselta puolelta. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista loput pihvit samoin. Paista kananmunat häränsilmiksi samalla pannulla.

Annostele perunamuusi ja pihvit lautasille. Nosta pihvien päälle paistetut kananmunat. Ripottele pinnalle persiljaa. Tarjoile maustekurkkuviipaleiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti