sunnuntai 3. joulukuuta 2023

Porkkana-kuivakakku

Useimmiten porkkanakakkuun laitetaan ihan reilulla kädellä perinteisiä joulumausteita, mutta tästä versiosta mausteet puuttuivat kokonaan. Niiden sijaan kakku oli maustettu limetillä. Just mukavasti hiukan poikkeava porkkanakakku. Oli hyvää.



Taikina:
175 g voita sulatettuna
250 g maitorahkaa
3 kananmunaa
65 g pistaasirouhetta
70 g mantelirouhetta
3 dl fariinisokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g porkkanaraastetta
1 tl limetinkuoriraastetta
1 rkl limettimehua
Kuorrutus:
200 g vaniljarahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl limettimehua
1 tl limetinkuoriraastetta
Koristeluun:
strösseliä

Sekoita taikinan voisulaan rahka, munat, pistaasi- ja mantelirouhe ja sokerit. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikinaan lopuksi porkkanaraaste, limetinkuoriraaste ja limettimehu. Kaada taikina silikoniseen rengaskakkuvuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan. Anna jäähtyä täysin.

Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele strösselillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti