lauantai 23. joulukuuta 2023

Persimonclafoutis

Tämä raukka mua oikein säälittää. Se näyttää just nyt julmetun herkulliselta, mutta joutuu odottamaan huomiseen jälkkäripöytään saakka. Ajattelin lämmittää sen sitten ihan vaan karusti mikrossa, siivilöidä päälle tomusokeria ja tarjoilla piparijäätelön kera. Resepti oli alun perin persikalle, mutta halusin käyttää persimonia kun se on just nyt sesongissa.


Ainekset:
700 g persimonia
2 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
2 dl maitoa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Voiteluun:
25 g voita sulatettuna
Pinnalle:
½ rkl tomusokeria

Kuori ja lohko persimonit. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Siivilöi jauhot kulhoon. Vatkaa sekaan kananmunat yksitellen. Lisää maito, sokeri, vaniljasokeri ja suola. Vatkaa tasaiseksi ja kuohkeaksi.

Voitele piirakkavuoka voisulalla. Levitä puolet taikinasta piirakkavuokaan. Lado persimonlohkot kauniisti taikinan päälle. Lusikoi päälle loput taikinasta. Nosta vuoka uuniin ja laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Paista n. 45 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa. Siivilöi pinnalle tomusokeri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti