perjantai 29. joulukuuta 2023

Maksaa ja ohra-aprikoosipaistosta

Elämäni parhaan maksa-annoksen sain vuosia sitten nuotiolla, kun kaveri paistoi siellä poronvasan maksaa. Sen jälkeen en ole tätä herkkua saanut, ja siksipä innostuinkin kun huomasin kaupassa poronvasan maksaa tarjouksessa. Nappasin heti yhden mukaani. Hyväähän tämä oli, niin kuin maksa yleensäkin, mutta en huomannut kyllä mitään eroa naudanmaksaan verrattuna.


Maksa:
500 g poronvasan maksaa
½ rkl voita
½ rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Ohrapaistos:
200 g ohrasuurimoita
1 sipuli
½ rkl oliiviöljyä
Aprikoosikastike:
50 g kuivattuja aprikooseja
1 sipuli
½ dl valkoviiniä
3 dl ruokakermaa
½ tl kuivattua timjamia
suolaa

Laita maksa pakastimeen tunniksi. Leikkaa maksa 1 cm paksuisiksi siivuiksi. Paista viipaleita voi-öljyseoksessa kuumalla pannulla noin minuutin ajan molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Keitä ohrapaistoksen ohra kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (n. 20 minuuttia). Valuta hyvin. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi puolirenkaiksi. Kuullota sipuli kevyesti öljyssä. Lisää ohra ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia.

Silppua aprikoosikastikkeen aprikoosit. Kuori ja silppua sipuli. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä 10 minuuttia. Sekoita kastike ohrapaistokseen. Tarjoile ohra-aprikoosipaistos maksaviipaleiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti