perjantai 8. joulukuuta 2023

Sardinialainen leipä

Itse leivät olivat kuin rapeita pizzapohjia. Alkuperäisessä reseptissä niiden kanssa olisi kuulunut tarjoilla aurinkokuivattuja tomaatteja, oliiveja ja pecorinoraastetta. Kuulostaa hyvältä sekin, mutta minä yhdistin tähän toisen näkemäni hauskan reseptin jossa muusit ja makkarat tarjoiltiin rieskan täytteenä. Tätä leipää ei pystynyt käärimään rullalle, mutta makuyhdistelmä oli aika lailla sama. Oli hyvää.



Ainekset:
3 dl durumjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
2 dl vettä
Voiteluun:
1 dl vettä
2 rkl suolaa
Lisäksi:
mausteista makkaraa (Palvarin Grilli, maustettu savustetulla valkpsipulilla ja savupekonilla)
perunamuusia
ketsuppia

Mittaa jauhot kulhoon. Lisää öljy. Lisää vettä vähitellen, kunnes taikina on tasaista ja kimmoisaa. Jaa taikina 6 osaan. Anna tekeytyä peitettynä 30 minuuttia.

Kuumenna voiteluun tarkoitettu vesi kiehuvaksi. Lisää veteen suola ja sekoita, kunnes suola on kokonaan liuennut.

Kauli taikinapalat ohuiksi pyörylöiksi (20 cm). Nosta leivät leivinpaperoiduille uunipelleille ja voitele ne suolavedellä. Paista 230-asteisessa uunissa 6 minuuttia. Käännä leivät, voitele toinenkin puoli suolavedellä ja jatka paistamista vielä 6 minuuttia.

Anna jäähtyä hetken pellillä. Nosta ritilälle jäähtymään, kunnes leivät ovat rapeita.

Valmista perunamuusi. Grillaa makkarat kypsiksi air fryerissä (8 minuuttia 200 asteessa). Aseta leivät pöydälle. Levitä leivälle kerros muusia ja nosta päälle makkara. Viimeistele ketsupilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti