Aloitin jouluruokien tekemisen tänään joulukakusta. Olen meinannut tätä jo monena vuonna tehdä, ja nyt tartuin viimeinkin toimeen. Unohdin taikinasta mantelirouheen. Kakku oli ollut kymmenisen minuuttia uunissa, kun muistin sen. Otin kakun uunista ja sekoitin vielä melkoisen juoksevaan taikinaan sen puuttuvan mantelirouheen. Kakkua oli takertunut vuokaan muutama murunen niin että pääsin hiukkasen maistamaan ja toteamaan että hyvähän tästä tulee.
Ainekset:
200 g rusinoita
65 g sukaatteja
80 g punaisia säilykekirsikoita
80 g vihreitä säilykekirsikoita
1 ½ dl brandya
250 g voita
1 ½ dl fariinisokeria
1 ½ dl sokeria
4 kananmunaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
½ tl jauhettua pomeranssinkuorta
100 g mantelirouhetta
Silppua kirsikat. Sekoita rusinat, sukaatit ja kirsikat omenamehuun tai alkoholiin. Anna hedelmien maustua huoneenlämmössä pari tuntia.
Vatkaa voi ja sokerit vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Sekoita jauhot, mausteet ja mantelirouhe keskenään. Valuta hedelmät huolellisesti ja säästä liemi. Lisää taikinaan hedelmä- ja jauhoseokset vuorotellen.
Kaada taikina silikoniseen rengaskakkuvuokaan ja paista 175-asteisen uunin keskitasossa 1 h 15 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan.
Pistele kakkuun reikiä cocktail-tikulla. Valuta päälle hedelmistä jäänyt liemi. Anna maustua muutaman päivän ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti