torstai 19. joulukuuta 2024

Valkoinen broileri-sienilasagne

Tässä oli melko paljon erilaisia täytteitä, jotka sopivat erinomaisesti yhteen. Edes herra 13-v (joka ei erityisemmin ole maksan ystävä) ei valittanut vaan oli sitä mieltä että tämä oli tosi hyvää. Niin minäkin. Ihanan juustoista, kermaista ja maukasta.


Ainekset:
300 g broilerinmaksaa
600 g metsäsieniä
100 g serranonkinkkua
½ dl salvianlehtiä
1 rkl oliiviöljyä
1 dl madeiraa
1 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kanalientä
¼ tl mustapippuria
Juustokastike:
1 l Kiehu-maitoa
1 sipuli
2 laakerinlehteä
2 neilikkaa
50 g voita
5 rkl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
ripaus muskottipähkinää
100 g parmesaaniraastetta
Lisäksi:
12 lasagnelevyä
250/125 g mozzarellaa

Sulata broilerinmaksat. Viipaloi mozzarella.

Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa. Lisää sipuli, laakerinlehdet ja neilikat. Keitä 2 minuuttia. Siirrä kattila sivuun, peitä kannella ja anna maustua 10 minuuttia. Poista laakerinlehdet ja neilikat.

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää maito-sipuliseos muutamassa erässä, koko ajan sekoittaen. Kuumenna sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja muskotilla. Lisää parmesaaniraaste ja sekoita tasaiseksi.

Silppua sienet. Kuivaa maksat talouspaperilla ja leikkaa ne muutamaan osaan. Suikaloi kinkku. Paista sieniä öljyssä pannussa muutama minuutti. Siirrä sienet lautaselle odottamaan. Lisää maksa samalle pannulle ja paista muutama minuutti. Lisää kinkku ja salvia ja paista, kunnes kinkku on rapeaa. Lisää madeira. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes viini on lähes kokonaan haihtunut. Lisää valkoviini ja kuumenna uudelleen. Lisää kanaliemi ja sienet. Anna hautua 5 minuuttia.

Levitä lasagnevuoan pohjalle ohut kerros sienikastiketta, lasagnelevyjä ja juustokastiketta. Tee toinen kerros samoin. Asettele pinnalle mozzarellaviipaleet. Paista 200-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti