tiistai 6. helmikuuta 2018

Tuplaleivitetyt kuhapuikot

Miten voi olla näin hyviä kalapuikkoja? Olen tykännyt kovasti niistä Finduksen kullanrapeista kalafileistä, mutta nämä olivat vielä parempaan suuntaan päivitetty versio. Pehmeämpiä ja tuoreempia (no ihme,  kun eivät tulleet pakasteesta). Ja mukavan helppoja valmistaa.



Ainekset:
600 g ruodotonta kuhaa
2 kananmunaa
½ dl vehnäjauhoja
2 dl pankojauhoja
½  tl suolaa
mustapippuria
Paistamiseen:
1 dl rypsiöljyä

Vatkaa kananmunan rakenne rikki suurella lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja kolmannelle pankojauhot.

Leikkaa fileet pituussuunnassa kahteen osaan. Jos fileet ovat pitkiä, puolita suikaleet. Mausta pippurilla ja suolalla.

Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.

Paista kalapuikot pannulla runsaassa öljyssä kullanruskeiksi. Nosta kypsät kalapuikot talouspaperille valumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti