sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Katkarapupaistos

Kovin yllättävää, mutta kaunistahan tästä nyt ei tullut millään. Maku kuitenkin on kohdillaan. Alkuperäinen resepti oli vähän vähemmän kosteilla täytteillä ja täytteestä oli tarkoitus tehdä pasteijoista. Mulla sattui kuitenkin olemaan pikkuinen pala lehtitaikinaa pakastimessa, enkä viitsinyt ruveta tekemään uutta. Niinpä päätin kumota täytteen uunivuokaan ja nostaa päälle kanneksi sen jämäpalan lehtitaikinaa. Hyvinhän tämä toimisi ilman taikinakanttakin, ihan vaan kastikkeena esim. pastalle tai riisille.



Ainekset:
1 sipuli
200 g sieniä
2 paprikaa
500 g tomaattimurskaa
160 g katkarapuja
½ kananmuna
1 rkl voita paistamiseen
suolaa
cayennenpippuria
curryjauhetta
160 g lehtitaikinaa

Kuori ja silppua sipuli. Pilko sienet tarvittaessa. Poista paprikoista siemenet ja suikaloi malto.

Sulata voi pannulla. Lisää sipuli, paprika ja sienet. Kuullota hetki. Lisää tomaattimurska ja mausteet ja kiehauta. Sekoita varovasti joukkoon katkaravut ja lämmitä, älä anna kiehua. Siirrä kastike uunivuokaan.

Kauli taikina uunivuoan kanneksi sopivaksi levyksi. Nosta levy vuoan päälle. Voitele pinta kananmunalla ja leikkaa siihen muutama höyryaukko terävällä veitsellä. Paista 200-asteisessa uunissa kullanruskeaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti