tiistai 20. helmikuuta 2018

Seesami-kaalisalaatti

Punakaalista saa kyllä helposti hyvää. Taidanpa ostaa toisen kaalinpään, kun tämä nykyinen on käytetty loppuun. Vaikka vielä siitä riittää ainakin yhteen satsiin jotain herkkua. Tästä salaatista oli tarkoitus tulla hiukan toisenlainen. Kuorin ja kuutioin aamulla puoli kiloa punajuuria ja laitoin ne uuniin paahtumaan. Melkein maistoin kielelläni jo herkullisen hunajaiset punajuuret kaaliraasteen seassa. Juuri kun piti ottamani punajuuret uunista, soi työpuhelin. Vastasin siihen, ja puhuin asiakkaan kanssa seuraavat puoli tuntia. Arvaahan sen miten siinä kävi – nostin uunista vuoallisen pikkuhiiliä. Kyllä otti pannuun. Sitten mietin, mitä punajuurten tilalle. Porkkana oli aika ilmiselvä ehdokas (joskin tylsä, kun sitä on lähes aina kaalisalaateissa) ja sitten päätin tiputtaa mukaan vielä hiukan rusinoita makeutukseksi. Eikä tämä versio ollut yhtään huono, vaikka vähän vieläkin kaivelee ajatus punajuurenpaloista kaalin seassa. Täytynee kokeilla sitä joskus toiste. Päivitys salaatin loputtua: tämä maistui joka päivä aina vähän paremmalle kuin edellisenä päivänä. Tuoreeltaan tätä ei siis todellakaan kannata syödä, vaan antaa muhia mehuissaan ainakin seuraavaan päivään saakka.



Ainekset:
500 g punakaalia
500 g porkkanoita
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl kalakastiketta
1 rkl fariinisokeria
1 rkl makeaa chilikastiketta
2 rkl soijakastiketta
1 rkl limettimehua
1 dl rusinoita

Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Suikaloi punakaali mahdollisimman ohueksi.

Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään kannellisessa kulhossa ja ravistele hyvin sekaisin. Nosta jääkaappiin maustumaan ainakin pariksi tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti