lauantai 10. helmikuuta 2018

Appelsiinilla maustettu punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Vuohenjuustokin on näköjään tullut jäädäkseen syömisvalikoimaani. Mutta vain mietona versiona. Nyt vasta oikeasti tajusin mistä ihmiset puhuvat, kun sanovat että punajuuri ja vuohenjuusto ovat mahtava pari keskenään. Todellakin. Tämä salaatti oli todella hyvä ja kävi ihan ateriasta sellaisenaan.



Ainekset:
1 ½ kg punajuuria
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 tl sormisuolaa
½ tl mustapippuria
1 dl pistaasipähkinöitä
2 mini-romainesalaattia
200 g vuohenjuustoa
1 nippu tuoretta minttua
Kastike:
3 rkl appelsiinimehua
2 tl appelsiininkuoriraastetta
½ dl oliiviöljyä
½ tl sormisuolaa
½ tl mustapippuria

Kuori ja lohko punajuuret. Sekoita joukkoon öljy, hunaja, suola ja pippuri. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Sekoita välillä.

Kuori pistaasit ja paahda ne kuivalla, kuumalla pannulla. Siirrä sivuun.

Sekoita yhteen kastikkeen ainekset.

Revi salaatinlehdet irti toisistaan. Sekoita salaatit ja punajuuret tarjoiluastiaan. Kaada päälle kastike. Murustele tai viipaloi pinnalle vuohenjuusto. Lisää pistaasit, appelsiininkuoriraaste ja minttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti