keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Siika ja piimäliemi

Ihan jees ateria, varsinkin kun keitin lisäksi vielä muutaman perunan. Jotenkin kuitenkin odotin hiukkasen enemmän; kokonaisuus jäi vähän turhan pliisuksi.



Ainekset:
600 g siikafileetä
1 tl suolaa
2 rkl voita paistamiseen
½ tl mustapippuria
Itu-kurkkusalaatti:
1 kurkku
1 pussi itusekoitusta
Marinoitu sipuli:
1 punasipuli
2 rkl sitruunamehua
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
Tilliöljy:
1 ruukku tilliä
½ dl oliiviöljyä
½ tl suolaa
½ tl sokeria
Piimäliemi:
2 tl sitruunankuoriraastetta
1 rkl sitruunamehua
1 tl fenkolinsiemeniä
½ l piimää
1 tl sokeria
¾ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Leikkaa kalat sopiviksi annospaloiksi, mausta suolalla ja anna maustua 15 minuuttia. Paista kaloja voissa 2-3 minuuttia nahkapuolelta. Rouhi päälle mustapippuria.

Silppua tilli. Soseuta se sauvasekoittimella öljyn kanssa. Lisää suola ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa. Sekoita yhteen kaikki piimäliemen ainekset.

Kuori ja viipaloi punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet pieneen kulhoon. Lisää päälle sitruunamehu, sokeri ja suola. Anna maustua 15 minuuttia.

Kuori ja suikaloi kurkku. Sekoita yhteen punasipulirenkaat, kurkku ja idut.

Jaa itu-kurkkusalaatti neljälle lautaselle. Nosta kalanpalat salaatin päälle. Valuta ympärille piimälientä ja pirskottele päälle tilliöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti