perjantai 23. helmikuuta 2018

Minttusuklaabrownie

Taas kerran joudun kiusaamaan itseäni enkä maista edes yhtä palasta. En, ennen kuin huomenna. Muhikoon tämä brownie kaikessa rauhassa juuri sopivan tahmeaksi. Taikina oli ennen paistoa koostumukseltaan vähän outoa, sellaista mihinkään tarttumatonta massaa. Maku oli kuitenkin kohdillaan sekä taikinassa että kuorrutuksessa, joten odotan suuria tältä suklaapläjäykseltä. Päivitys maistelun jälkeen: tätä ei tarvitse kovin monisanaisesti kuvailla. Melko lailla täydellistä.



Taikina:
200 g taloussuklaata
50 g voita
½ dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
¼ tl suolaa
40 g pekaanipähkinöitä
kourallinen tuoretta minttua
Kuorrutus:
25 g voita
½ dl kuohukermaa
200 g Fazermintiä
¼ tl suolaa
¼ tl piparminttuaromia

Sulata paloiteltu suklaa ja voi vesihauteessa. Lisää öljy. Nosta seos pois vesihauteesta ja anna jäähtyä hetki. Rouhi pähkinät pienemmiksi paloiksi.

Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Kääntele suklaa-rasvasula muna-sokerivaahtoon. Siivilöi sekaan kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi pähkinät ja minttu.

Kaada taikina leivinpaperoituun uunivuokaan. Paista 150-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia, kunnes brownie on päältä rapea, mutta sisältä tahmea. Anna jäähtyä.

Sekoita kuorrutuksen voi, kerma ja suklaa keskenään kattilassa. Anna seoksen sulaa miedolla lämmöllä. Lisää suola ja piparminttuaromi. Kaada kuorrutus hiukan jäähtyneenä brownien päälle. Anna maustua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

1 kommentti: