perjantai 18. toukokuuta 2018

Caesar-salaattia pastan ja pekonin kera

Caesar-salaattia olen tehnyt edellisen (ja ainoan) kerran joskus vuosia sitten. Ihmettelen, miksen tee sitä useammin, kun kuitenkin aina välillä ravintolassa sitä tilaan ja pidän siitä kovasti. Tähän ohjeeseen kuului alun perin grillatut broilerin koipinuijat, mutta korvasin ne pekonilla sillä huomista varten jääkaapissa seisoo paketillinen broileria. Pekoni ei ollut ollenkaan hassumpi vaihtoehto.



Ainekset:
100 g pastaa
150 g englanninpekonia
1 hunajainen pannuleipä
1 rkl voita
1 Cosmopolitan-salaatti
2 tomaattia
1 punasipuli
Caesar-kastike:
2 kananmunan keltuaista
½ rkl sinappia
2 anjovisfilettä
¼ dl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi
25 g parmesaanilastuja
1 rkl vadelma-persikka omenaviinietikkaa
¾ dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin. Levitä pekoniviipaleet leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin grillivastusten alla, kunnes pekoni on rapeaa. Anna jäähtyä. Kuutioi leipä. Sulata voi pannulla ja paista leipäkuutiot rapeiksi.

Silppua kastikkeen anjovikset. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Sekoita sauvasekoittimella yhteen keltuaiset, anjovikset ja sinappi. Lisää öljy hiljalleen sekoittamisen aikana. Sekoita mukaan parmesaani ja valkosipulinkynsi. Lisää sitruunamehu ja viinietikka. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lohko tomaatit. Kuori ja silppua punasipuli. Pilko salaatinlehdet pienemmiksi. Silppua pekoni. Lisää pastan joukkoon salaatti, tomaatit, sipuli ja kastike. Ripottele pinnalle pekoni ja leipäkuutiot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti