sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Hedelmäriisipuuro

Ihanaa iltapalapuuroa jonkun makean (tänään mulla ainakin odottaa kaapissa suklaavanukasta) kanssa nautittavaksi. Luumut olivat tässä kivan kirpeitä, mutta kirpeyden ansiosta tarvitaan myös vähän lisää makeutta. En halunnut kuitenkaan laittaa puuroon kovin paljon sokeria, niin jokainen syöjä voi sitten itse päättää paljonko laittaa lisää (ja mitä).



Ainekset:
500 g luumuja (tai muita hedelmiä tai marjoja)
3 dl vettä
2 dl puuroriisiä
5 dl maitoa
½ tl suolaa
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria

Kiehauta luumut ja vesi. Lisää riisi ja keitä hetken aikaa. Lisää maito ja jatka keittämistä sekoitellen n. 15 minuuttia.

Peitä kattila kannella ja sammuta hella. Käännä hetken päästä hella ykköselle ja anna hautua n. 45 minuuttia. Sekoita lopuksi joukkoon suola, sokeri ja vaniljasokeri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti