sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Kookos-raparperipaistos

Hyvä paistos ei todellakaan tarvitse pohjaa alleen. Oikeastaan piirakat kannattaisi leipoa aina näin päin, että täyte on alla ja ”pohja” päällä. Näin ei täyte pääse kuivamaan ollenkaan. Inkiväärin määrä reseptissä tuntui ensin vähäiseltä, mutta sen makua raparpereissa oli kuitenkin ihan riittämiin. Ja kookoshiutaleet olivat ihana lisä muruseoksessa.



Ainekset:
500 g raparperia
1 tl sitruunankuoriraastetta
1 tl inkivääritahnaa
80 g vaahterasiirappia
Muruseos:
1 ½ dl kookoshiutaleita
1 dl kaurahiutaleita
5 rkl ruokosokeria
75 g voita

Kuori ja paloittele raparperit. Sekoita raparperipalat ja mausteet keskenään.

Mittaa muruseoksen hiutaleet ja sokeri kulhoon. Lisää voi pieninä paloina. Nypi ainekset murumaiseksi seokseksi.

Levitä raparperiseos piirakkavuoan pohjalle. Ripottele muruseos vuoan pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes raparperit pehmenevät ja muruseos saa väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti