tiistai 15. toukokuuta 2018

Paahdettu kukkakaali ja papupesto

Kyllä tämäkin oli hyvää, vaikka kuvasta katsottuna ei ehkä siltä näytäkään. Mun olis ihan pakko käydä jostain ostamassa jotain nättejä tarjoilulautasia, ettei tartte laitella ruokia tarjolle uunivuokiin. Papupesto oli ihanan suolaista ja papuista, ja kukkakaali sopivan mausteista. Kukkakaalia tosin olisi voinut paahtaa vähän kauemminkin, mutta en millään malttanut kun oli pakko päästä jo syömään.



Ainekset:
1 iso kukkakaali
Mausteseos:
2 rkl oliiviöljyä
1 tl chiliä
1 tl garam masalaa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Papupesto:
50 g cashewpähkinöitä
230 g isoja valkoisia papuja (tölkistä)
1 ruukku persiljaa
2 timjaminoksaa
1 rkl sitruunamehua
½ dl öljyä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Poista kukkakaalista lehdet. Keitä kokonaista kukkakaalia suolalla maustetussa vedessä n. 5-10 minuuttia, kaali saa jäädä napakaksi. Valuta hyvin.

Sekoita mausteseoksen ainekset tahnaksi. Lohko kukkakaali kahdeksaan osaan. Nosta lohkot uunipellille ja sivele maustetahna lohkoille. Paahda lohkoja 250-asteisessa uunissa grillivastuksen alla n. 3-5 minuuttia, tai kunnes ne ovat paahtuneet kunnolla.

Paahda peston pähkinöitä kuivalla, kuumalla pannulla n. 2 minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Valuta ja huuhtele pavut. Käytä persiljasta puolet pestoon ja säästä puolet koristeluun. Mittaa kaikki peston ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.

Jaa papupesto lautasille ja asettele päälle kukkakaalilohkot. Viimeistele persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti