lauantai 12. toukokuuta 2018

Vanhanajan rapeat suklaavohvelit

Rapeat. Jep jep. Yritin ensin paistaa vohveleista ohuita ja kietoa niitä sitten askartelemieni tötteröiden ympärille, mutta rapeudesta ei ollut tietoakaan vaikka annoin ohuiden vohveleiden jäähtyä ihan kunnolla. Niinpä sitten lopputaikinan paistoin ihan normaaleiksi paksuiksi vohveleiksi. Ei siinä mitään, hyvältähän nämä maistuivat. Mutta meni huomisen jälkkäri uusiksi, kun en sitten saanutkaan aikaiseksi jätskitötteröitä. Pitäis muuten useammin ulkoiluttaa vohvelirautaa. Se on mukava ja helppo tapa paistaa plättyjä.



Ainekset:
125 g vehnäjauhoja
125 g sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 kananmuna
1 ¾ dl vettä
1 rkl öljyä vohvelirautaan

Sekoita kaikki ainekset taikinaksi ja anna turvota n. 1 tunti.

Sivele vohvelirautaan ohuelti öljyä. Kaada n. 1 rkl taikinaa rautaan ja paista vohveliksi. Kietaise vohveli esim. puukepin tai rullalle kiedotun kertakäyttölautasen ympärille heti, kun se on kypsä. Anna vohveleiden jäähtyä ja säilytä ne kuivassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti