lauantai 9. syyskuuta 2023

Intialainen perunasalaatti

Ripauksen suolaa tämä vielä tarvitsi, mutta ei muuta. Herkullista. Tänään söin kylmänä, niin kuin perunasalaatti mielestäni kuuluukin nautiskella, mutta voi olla että huomenna kokeilen lämmittämistä.




Ainekset:
1 kukkakaali
5 perunaa
Mausteseos:
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 punainen chili
1 rkl rypsiöljyä
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
½ tl kanelia
Lisäksi:
170 g maustamatonta jogurttia
200 g herneitä

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja anna jäähtyä. Kuori ja kuutioi perunat. Pilko kukkakaali kukinnoiksi ja kuutioi varsi. Mausta palat suolalla ja höyrytä pehmeiksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Poista chilistä siemenet ja valkoiset osat ja silppua malto.

Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili pehmeiksi. Lisää mausteet ja sekoittele muutama minuutti. Kääntele mausteseos perunoiden ja kukkakaalien joukkoon ja anna jäähtyä. Sekoita mukaan jogurtti ja herneet ja nosta jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Kokeilimme tätä ja kaikki perheenjäsenet tykkäsivät kovin. :)
    En ole aiemmin käyttänyt juustokuminaa missään, ja kokemus oli ehdottoman myönteinen. Tuollaista mausteyhdistelmää voisi lisätä muihinkin ruokiin.
    Kiitos herkullisesta reseptistä!

    VastaaPoista
  2. Kiva, että tykkäsitte. :) Itse olen ihan hurahtanut hyvin maustettuihin ruokiin. En niinkään tykkää tulisesta, mutta mausteet ovat aina paikallaan.

    VastaaPoista