perjantai 1. syyskuuta 2023

Tiramisu-jäätelö

Nyt on ihan viime aikoina tullut tehtyä melko monta erilaista tiramisuvariaatiota. Ei siinä mitään, kaikki tähänastiset ovat olleet tosi hyviä. Tästä mainittakoon erityisesti tuo suklaakastike kerrosten välissä. Ihanaa.




Mascarponejäätelö:
4 kananmunaa
1 ¾ dl sokeria
3 dl Kiehu-maitoa
2 dl kuohukermaa
250 g mascarponea
2 rkl marsalaviiniä
Espressojäätelö:
3 dl Kiehu-maitoa
1 tl vaniljauutetta
2 rkl kaakaojauhetta
4 kananmunan keltuaista
ripaus suolaa
1 ¾ dl sokeria
3 dl kuohukermaa
2 g pikakahvijauhetta
Suklaasydän:
70 g taloussuklaata
½ dl kuohukermaa
1 rkl Gallianoa
Pinnalle:
1 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa mascarponejäätelön munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lämmitä maito ja kerma kattilassa höyryäväksi. Kaada kuuma maito-kermaseos ohuena nauhana muna-sokerivaahtoon, koko ajan vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna, kunnes seos sakenee. Vatkaa sekaan mascarpone ja marsalaviini. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Mittaa kattilaan espressojäätelön maito, vaniljauute ja pikakahvijauhe. Kuumenna seos höyryäväksi. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja suola vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää kuuma maitokahviseos muna-sokerivaahtoon ohuena nauhana, koko ajan vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna, kunnes seos sakenee. Lisää kerma ja kaakaojauhe ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Kuumenna kastikkeen kerma pienessä kattilassa höyryäväksi. Pilko sekaan suklaa ja anna seistä hetken aikaa. Sekoita tasaiseksi ja lisää likööri. Anna jäähtyä.

Lusikoi espressojäätelö jäädykevuokaan. Nosta vuoka pakastimeen vähintään kuudeksi tunniksi. Irrota espressojäätelö vuoasta ja nosta takaisin pakastimeen.

Lusikoi vuokaan mascarponejäätelö ja nosta vuoka pakastimeen 2 tunniksi. Valuta suklaakastike mascarponejäätelön päälle vuoan suuntaiseksi raidaksi. Nosta päälle espressojäätelö, tasainen puoli alaspäin. Nosta vuoka takaisin pakastimeen vähintään 6 tunniksi.

Irrota jäätelö vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. Siivilöi pinnalle kaakaojauhe ja anna pehmitä huoneenlämmössä puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti