torstai 7. syyskuuta 2023

Broileripihvit kasvispedillä

Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty 1 kg broilerin koipireisiä. Niitä meinasin ostaa, mutta sitten törmäsin kaupassa puoleen hintaan myytäviin broileri-pekonipihveihin. Otin niitä. Olivatkin mukavan savuisia ja muutenkin hyviä (ainakin marinoituina). Kasviksetkin paistuivat aivan ihaniksi. Riisin ja kastikkeen kanssa tämä oli todellakin maittava ateria.




Ainekset:
500 g broileri-pekonipihvejä (alkuperäisen reseptin mukaan 1 kg koipireisiä)
suolaa
cayennenpippuria
Marinadi:
2 rkl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
1 tl kurkumaa
4 valkosipulinkynttä
Lisäksi:
2 punaista paprikaa
1 kesäkurpitsa
4 punasipulia
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
Minttu-jogurttikastike 2:
1 ruukku tuoretta minttua
170 g maustamatonta jogurttia
½ rkl hunajaa

Mausta broileripihvit suolalla ja cayennenpippurilla ja levitä ne laakeaan astiaan. Kuori marinadin valkosipulinkynnet ja purista ne pieneen astiaan. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja kurkuma. Sivele pihvit marinadilla. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli. Kääntele pihvejä välillä.

Silppua kastikkeen minttu. Sekoita yhteen minttu ja jogurtti. Nosta peitettynä jääkaappiin odottamaan.

Poista paprikoista siemenet ja valkoiset osat. Leikkaa malto reiluiksi paloiksi. Viipaloi kesäkurpitsa. Kuori ja lohko sipulit. Sekoita kasviksiin oliiviöljy ja suola ja levitä kasvikset leivinpaperoidulle uunipellille. Paahda 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Pilko pihvit neljään osaan ja nosta palat kasvisten lomaan. Jatka paahtamista 20 minuuttia. Tarjoile minttujogurtin ja keitetyn riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti