maanantai 4. syyskuuta 2023

Ankanrintaa aasialaisittain

Tämä oli niin liemipitoista, että oli oikeastaan soppaa. Ihan jees, mutta jotenkin ehkä vähän turhan sitruunaista minun makuuni.




Ainekset:
700 g ankanrintaa
suolaa
mustapippuria
2 kesäsipulia varsineen
2 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
1 tl jauhettua inkivääriä
100 g herkkutatteja (tai siitake- tai herkkusieniä)
3 tl sitruunankuoriraastetta
¾ dl sitruunamehua
2 dl sherryä
2 ½ dl kanalientä
Pinnalle:
1 rkl korianteria

Leikkaa ankanrintojen nahkapuoleen ruutukuvio veitsellä. Mausta lihat molemmin puolin suolalla ja pippurilla ja nosta ne uunivuokaan.

Viipaloi sipulit varsineen. Kuori porkkanat ja leikkaa ne tikuiksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Pilko sienet. Sekoita yhteen kasvikset ja sienet. Sekoita yhteen sherry, kasvisliemi ja sitruunamehu.

Jaa kasvisseos vuokaan lihapalojen ympärille. Ripottele päälle sitruunankuoriraaste, inkivääri ja valkosipuli. Valuta lihan päälle 2/3 sherryseoksesta. Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Kaada lihan päälle loput sherryseoksesta. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen ja jatka paistamista 20 minuuttia.

Silppua korianteri. Poista lihoista nahka. Viipaloi rintapalat ja nosta ne tarjoiluvadille. Jaa ympärille kasvikset. Koristele korianterilla. Tarjoile esim. keitetyn riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti