sunnuntai 17. syyskuuta 2023

Zuppa inglese

Tämä oli vieläkin parempaa kuin miltä kuulostaa. Olen aina tykännyt vanukkaista, ja sitähän tämä oikeastaan oli. Maustettuna kivasti kaakaolla, vaniljalla ja keksillä.




Ainekset:
170 g savoiardikeksejä
1 dl maitoa
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl Gallianoa
Kiisseli:
3 kananmunaa
5 rkl sokeria
2 rkl maizenaa
5 dl Kiehu-maitoa
Vaaleaan kiisseliin lisäksi:
2 tl sitruunankuoriraastetta
Tummaan kiisseliin lisäksi:
1 rkl kaakaojauhetta
Koristeluun:
2 palaa taloussuklaata
70 g vadelmia

Sekoita yhteen kiisselin munat, sokeri ja jauhot. Kuumenna maito höyryäväksi pinnoitetussa kattilassa. Lisää joukkoon kananmunaseos. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli paksuuntuu (noin 2 minuuttia). Jaa kiisseli kahteen astiaan. Mausta toinen puoli kiisselistä sitruunankuoriraasteella ja toinen puoli kaakaojauheella. Anna kiisselien jäähtyä ja jähmettyä.

Sekoita yhteen maito, vaniljasokeri ja Galliano. Levitä kerros keksejä lasivuoan (20*22 cm) pohjalle. Valuta kekseille lusikalla puolet Gallianoseoksesta. Levitä päälle raidoiksi puolet sitruuna- ja kaakaokiisseleistä. Tee toinen kerros samoin. Nosta vuoka jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.

Vuole koristeluun tarkoitettu suklaa lastuiksi kuorimaveitsellä. Ripottele suklaalastut ja vadelmat kiisselin päälle ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti