tiistai 5. syyskuuta 2023

Bataattisose paahdetun valkosipulin kera

Bataatin olis voinut lohkoa ennen paahtamista. Nyt se jäi sisältä turhan kovaksi, ja survominen oli hankalaa. Kypsyi se kumminkin lopullisesti sitten kattilassa muhiessaan. Tykkään tosi paljon bataatista ja myöskin uunissa paahdetusta valkosipulista. Tämähän oli siis ihan täydellinen yhdistelmä. Ja tuo granaattiomenasiirappi sopi tähän tosi hyvin.




Ainekset:
1 iso bataatti
2 isoa valkosipulinkynttä
½ rkl oliiviöljyä
½ tl jauhettua kanelia
suolaa
mustapippuria
½ rkl voita
Tarjoiluun:
granaattiomenasiirappia

Laita kuorimattomat valkosipulinkynnet kaksinkertaisen folioarkin keskelle. Valuta päälle oliiviöljy ja kääri folio nyytiksi. Nosta bataatti leivinpaperoidulle uunipellille ja valkosipulinyytti sen viereen. Paahda 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Ota valkosipulinyytti pois uunista ja jatka bataatin paahtamista vielä 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

Halkaise bataatti ja kaavi malto pieneen kattilaan. Purista mukaan valkosipulinkynnet ja lisää myös öljy folion sisältä. Mausta kanelilla, suolalla ja mustapippurilla. Survo soseeksi ja kypsennä 6-8 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Tarjoile esim. granaattiomenasiirapin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti