perjantai 8. syyskuuta 2023

Salmari-karviaisjuustokakku

Reseptissä oli alun perin vadelmia (karviaisten sijaan). Tämän kesän vadelmat olin kerennyt pakastaa jo ajat sitten, ja tällä hetkellä tuskailen karviaisvuorten kera. En millään viitsisi perata niitä, mutta en halua laittaa niitä pakkaseenkaan perkaamatta. Tästä sain hyvän tekosyyn keittää yhden satsin karviaisia sileäksi hilloksi. Turkinpippureita ajattelin ostaa vain sen verran kuin tarvitsen. Ostin sitten tikkareita. Huomattavasti paljon helpompi olisi ollut ostaa pussillinen tikuttomia turkkareita ja syödä sitten loput. Nyt tuli kumminkin tehtyä näin. Ja lopputulos oli aivan julmetun herkullinen. Karviaiset sopivat oikein hyvin yhteen hopeatoffeiden kanssa eikä turkinpippureiden vaivalloinen käsittelykään enää haitannut kun pääsin maistelemaan kakkua.




Pohja:
175 g Domino-keksejä
5 turkinpippuritikkaria
50 g voita sulatettuna
Täyte:
5 dl Flora Vispiä
170 g Hopeatoffeeta
2 ½ tl liivatejauhetta
2 ½ rkl kylmää vettä
2 rkl salmiakkikossua
250 g mascarponea
130 g sileää karviaishilloa

Mittaa täytteen 2 dl kermaa ja hopeatoffeet kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes toffeet liukenevat. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Murskaa pohjan keksit sauvasekoittimella. Murskaa tikkarit esim. monitoimikoneen leikkuuterällä varustetussa kulhossa. Sekoita keksimurskaan turkinpippurirouhe ja voisula. Painele seos silikonireunaisen irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle.

Laita liivatejauhe turpoamaan kylmään veteen. Lisää kylmän hopeatoffeekerman sekaan 3 dl kermaa ja vatkaa seos vaahdoksi. Lisää mascarpone ja vatkaa, kunnes vaahto paksuuntuu.

Lisää salmiakkikossu liivateseokseen ja kuumenna seos mikrossa juoksevaksi. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen, koko ajan vatkaten. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Pudottele pikkulusikalla karviaishillloa salmiakkitäytteen päälle ja marmoroi pinta vetämällä cocktailtikulla karviaisläiskien läpi.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa peitettynä vähintään 4 tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti