sunnuntai 24. syyskuuta 2023

Panimomestarinpata

Tänään oli taas pöydässä muutama päivällisvieras. Tämä pata oli loistava vierasruoka, sillä sain padan (ja sen seuraksi laittamani muusin) tehtyä jo aamulla valmiiksi. Sitten käytiin ulkoilemassa ja vieraiden tullessa tarvitsi vain lämmittää pata. Joka oli todella herkullista.




Ainekset:
150 g pekonia
1 kg porsaan kassleria
3 rkl vehnäjauhoja
1 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
3 dl lihalientä
5 dl olutta
1 tl kuivattua timjamia
½ tl kuivattua meiramia
340/190 g hillosipuleita
200 g porkkanoita
170 g esikäsiteltyjä punikkitatteja
suolaa
Pinnalle:
tuoretta persiljaa

Silppua pekoni. Kuutioi liha. Pilko sienet. Valuta hillosipulit. Kuori ja viipaloi porkkanat. Silppua persilja.

Pyörittele lihapalat vehnäjauhoissa. Kuumenna öljy suuressa padassa. Ruskista pekonia 3 minuuttia. Lisää lihapalat ja ruskista ne tasaisesti joka puolelta. Mausta mustapippurilla.

Lisää pataan lihaliemi, olut, timjami ja meirami. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla n. 45 minuuttia. Lisää hillosipulit ja porkkanat ja anna hautua vielä 30 minuuttia. 

Lisää sienet ja keitä ilman kantta n. 15 minuuttia. Mausta suolalla. Ripottele pinnalle persilja ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti