sunnuntai 10. syyskuuta 2023

Lasten kalaherkku

Miksi lasten kalaherkku? Siksi, että tämä piti alun perin pakata ”uunissa hauskasti pullistuviin foliopaketeihin”. En viitsinyt, vaan levitin kaiken lasagnevuokaan. Noin muuten en kyllä sanoisi tätä erityisesti lasten kalaherkuksi, päinvastoin. Mielestäni ainekset ovat enemmänkin aikuisten makuun. Ja itselleni ainakin ihan täysin makuhermoon osuvat.




Ainekset:
4 palaa pakasteseitiä
50 g kivettömiä mustia oliiveja
4 valkosipulinkynttä
250 g kirsikkatomaatteja
200 g vihreitä papuja
1 ruukku basilikaa
50 g aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Puolita tomaatit ja oliivit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Silppua aurinkokuivatut tomaatit. Silppua basilika. Pilko pavut.

Sekoita lasagnevuoassa yhteen tomaatit, oliivit, valkosipuli, aurinkokuivatut tomaatit, sitruunamehu, oliiviöljy, pavut ja basilika. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua huoneenlämmössä 10 minuuttia, tai jääkaapissa pidempään.

Nosta kalanpalat kasvisseoksen päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Näyttää tosi hyvältä ja terveelliseltä. Pitää kokeilla joskus :) Sei on melko tylsä itsessään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin onkin. Mutta erilaisilla lisukkeilla siitä tulee kyllä aika hyvää.

      Poista