sunnuntai 24. syyskuuta 2023

Suklaa-sitruunamoussekakku

Tämän reseptin kehittäjä oli laittanut kuorrutukseen sitä notkistaakseen vielä maitoa muutaman ruokalusikallisen ja sitten pursottanut kuorrutuksen kakun päälle. Jos minä olisin omaani laittanut vielä maitoa, niin se olisi valunut noroina alas kakun päältä. Tällaisenakaan ei olisi oikein pursottamisesta tullut yhtään mitään. Mutta sopi oikein hyvin levittää se ihan vaan palettiveitsellä kakun päälle. Kakkupohja oli aivan älyn hyvä, se oli tosi kostea ja täyteläinen. Sitruunamousse sopi sinne väliin hyvin. Ja karkit valkkasin ihan sillä perusteella, että punssinappeja oli tehnyt mieleni jo pidemmän aikaa, noita mansikka- ja vaniljatötteröitä en ollut koskaan aiemmin maistanut vaikka vaikka olinkin niitä sillä silmällä katsellut, ja sitruunalakusuklaat nyt vaan tuntuivat sopivan tähän kakkuun. Oli hyvää.




Pohja:
125 g voita
50 g taloussuklaata
60 g rypsiöljyä
2 dl vettä
180 g ranskankermaa
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
4 ¾ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
Täyte:
1 ¼ dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
2 tl sitruunankuoriraastetta
¼ dl sitruunamehua
Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g taloussuklaata
1 ½ dl tomusokeria
Koristeluun:
175 g sitruunasuklaalakritseja (Parrots)
90 g punssinappeja
75 g spinning topseja

Sulata pohjan voi ja suklaa yhdessä. Anna jäähtyä hiukan. Vatkaa sekaan öljy, vesi ja ranskankerma. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (26 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat kevyesti. Kaada taikina vuokaan ja paista 170-asteisessa uunissa 45-55 minuuttia. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Vatkaa täytteen kerma kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sekaan tuorejuusto, sokeri, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu. Anna moussen jähmettyä jääkaapissa puolisen tuntia.

Irrota kakku vuoasta ja puhdista vuoka. Leikkaa pohja kahteen osaan. Nosta toinen kakkulevy takaisin vuokaan. Levitä täyte pohjan päälle. Nosta toinen kakkulevy täytteen päälle ja anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, mielellään yön yli.

Sulata kuorrutuksen suklaa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Vatkaa sekaan tomusokeri. Lisää suklaa ohuena nauhana, koko ajan vatkaten. Pursota tai levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti