tiistai 19. joulukuuta 2023

Jouluntuoksuinen piparkakkujäätelö

Tänään alkoi jouluruokien valmistus. Ja aloitin tietenkin jälkkärin toisesta osasta, kuinkas muuten. Tämän jäätelön pohjasta tuli niin jähmeää, että se oli melkein kuin vaahtokarkkimassaa. Vasta aattona nähdään, oliko se hyvä vai huono juttu. Maku oli ainakin niin hyvä, että teki mieleni laittaa annos heti lautaselle. Toivottavasti muistan ottaa tästä kunnollisen kuvan sitten kun saan jäden kipattua tarjoilulautaselle.


Ainekset:
2 dl Kiehu-maitoa
2 rkl siirappia
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl kanelia
½ tl neilikkaa
½ tl inkivääriä
6 kananmunan keltuaista
2 dl sokeria
4 dl Flora Vispiä

Sekoita maito, siirappi, kaakaojauhe ja mausteet pienessä kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa sekaan maito-mausteseos. Siirrä seos takaisin kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Siirrä kattila sivuun ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä astiassa. Kääntele kermavaahto keltuaisseokseen. Siirrä seos jäätelökoneen kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes jäätelö on koostumukseltaan sopivaa. Siirrä seos jäädykemuottiin ja nosta vähintään pariksi tunniksi pakastimeen. Kippaa jäätelö tarjoilualustalle ja anna tekeytyä huoneenlämmössä n. 20 minuuttia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti