sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Aligot

Perunamuusi on perunamuusi, vaikka mitä tekisi. Hyvää muusia, mutta mihin ihmeeseen se juusto katosi? Kyllähän muusi oli koostumukseltaan kovinkin venyvää ja juustoisaa, mutta ei maistunut siltä. Hyvää muusia, mutta ihan yhtä maistuvaan lopputulokseen pääsee käyttämällä perunan joukossa pelkästään maitoa, voita ja suolaa.



Ainekset:
3 valkosipulinkynttä
1200 g jauhoisia perunoita
kaksi timjaminoksaa
200 g crème fraîchea
2 dl maitoa
suolaa
mustapippuria
200 g raclettejuustoa
150 g mozzarellaraastetta

Kuori valkosipulinkynnet. Silppua niistä kaksi ja jätä yksi kokonaiseksi. Kuori ja kuutioi perunat. Sekoita yhteen crème fraîche ja maito ja lämmitä seos.

Keitä perunat kypsiksi kokonaisella valkosipulinkynnellä ja timjaminoksilla maustetussa vedessä. Valuta ja nosta sitten takaisin kattilaan, jotta perunat höyrystyvät kuiviksi. Ota timjaminoksat pois ja muusaa perunat valkosipulinkynnen kera. Sekoita joukkoon crème fraîche-maitoseos. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuumenna seosta keskilämmöllä ja lisää samalla joukkoon juustot vähän kerrallaan, kunnes juustot ovat sulaneet. Sekoita lopuksi joukkoon valkosipulimurska.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti