perjantai 23. maaliskuuta 2018

Kanelinen maltanriisi

Mä sitten kerta kaikkiaan rakastan riisipuuroa. Enkä ymmärrä, miksi sitä tulee tehtyä niin harvoin. Ja vielä vähemmän ymmärrän miten on mahdollista, että selvisin viime joulukuuhun saakka maistamatta koskaan maltanriisiä. Silloin kävin laivan seisovassa pöydässä herkuttelemassa ja jälkkäriksi otin kaiken muun ohella kipollisen maltanriisiä. Ja ihastuin totaalisesti saman tien. Siitä saakka olen miettinyt, että pitäis joskus tehdä tätä itsekin. Nyt se on tuossa. Ei ihan perinteisesti sitrushedelmien kera vaan tällä kertaa kanelilla maustettuna. Nam.



Ainekset:
3 dl vettä
1 rkl voita
½ tl suolaa
1 ½ dl puuroriisiä
8 dl Kiehu-maitoa
1 kanelitanko
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa

Kiehauta vesi, voi ja suola. Lisää riisit ja keitä, kunnes kaikki vesi on imeytynyt. Lisää maito ja kanelitanko ja hauduta miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia, kunnes riisit ovat pehmeitä.

Lisää sokeri, vaniljasokeri ja liotetut liivatelehdet lämpimään puuroon ja anna seoksen jäähtyä. Vaahdota kerma ja kääntele vaahto jäähtyneen puuron joukkoon. Huuhtele annosvuoat vedellä ja jaa puuro vuokiin. Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Tarjoile esim. hillon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti