keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Havaijin hampurilaiset

Se oli sitten taas hampurilaispäivä. Sama sämpylä, tyystin eri täytteet. Vaikea sanoa, kumpi oli parempaa – eilinen halloumipurilainen vai tämänpäiväinen lihahamppari. Ratkaisinkin visaisen ongelman niin, että huomiseksi työevääksi nappasin täytteet kummastakin. Kyllä niillä kelpaa herkutella!



Hapanimeläkastike:
1 dl fariinisokeria
1 dl ananasmehua (ananastölkistä)
3 rkl soijaa
2 tl inkivääritahnaa
2 valkosipulinkynttä
Pihvit:
400 g jauhelihaa
½ dl korppujauhoja
2 kevätsipulinvartta
1 kananmuna
½ dl hapanimeläkastiketta
Lisäksi:
140 g ananasrenkaita
4 hampurilaissämpylää
4 juustoviipaletta
1 punasipuli

Kuori valkosipulinkynnet. Valuta ananasrenkaat, säästä 1 dl mehua. Kuori ja viipaloi punasipuli.

Sekoita kasarissa sokeri, ananasmehu, soija ja inkivääri. Purista sekaan valkosipuli. Kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri sulaa. Keitä miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia.

Sekoita jauheliha, korppujauhot, kevätsipuli, kananmuna ja ½ dl hapanimeläkastiketta tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta 4 hampurilaispihviä.

Säädä uunin grillivastus keskilämmölle. Laita ananasviipaleet ja hampurilaissämpylät uunipellille ja paahda grillivastuksen alla n. 4 minuuttia, käännä välillä.

Paista pihvit pannulla molemmin puolin, n. 4 minuuttia / puoli. Laita jokaisen pihvin päälle juustoviipale ja paista vielä, kunnes juusto on sulanut ja liha on läpikypsää.

Jaa pihvit sämpyläpohjille. Laita päälle ananas- ja sipulirenkaat. Lusikoi päälle hapanimeläkastiketta ja nosta toiset sämpylänpuolikkaat päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti