perjantai 2. maaliskuuta 2018

Gado gado

Ja taas punakaalia. Ja bataattia. Mun suosikkeja. Ja hyvää kastiketta. Tämä oli jo tuoreeltaankin erinomaista, ja odotan mielenkiinnolla kuinka paljon paremmaksi tämä voi vielä muuttuakaan kun muhii yön yli jääkaapissa.



Ainekset:
500 g punakaalia
200 g lehtikaalia
500 g bataattia
2 porkkanaa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
1 ½ dl ituja
3 kevätsipulinvartta
Maapähkinäkastike:
1 punainen chili
1 valkosipulinkynsi
100 g maapähkinävoita
2 rkl soijakastiketta
1 rkl limettimehua
2 rkl fariinisokeria
¼ dl kookoskermaa
¾ dl vettä

Kuori ja pilko bataatti. Levitä bataattipalat uunivuokaan. Sekoita paloihin oliiviöljy ja suola. Paahda 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, kunnes bataatti on kypsää.

Sekoita maapähkinäkastikkeen ainekset keskenään.

Siivuta punakaali ohueksi. Pilko kevätsipulinvarret. Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit ja revi lehdet. Kuori ja raasta porkkanat.

Sekoita salaatin ainekset keskenään. Valuta päälle kastike ja sekoita varovasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti