perjantai 23. maaliskuuta 2018

Pappa al pomodoro

Ja tässä toinen lempparini, jota tulee syötyä aivan liian harvoin. Hyvä, paksu tomaattikeitto on melkoisen täydellistä ruokaa. Tämä oli juuri sellaista kuin tomaattikeiton pitääkin.



Ainekset:
225 g purjoa
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
3 rkl oliiviöljyä
800 g tomaattimurskaa
3 dl kasvislientä
1 tl sokeria
3 viipaletta kuivahtanutta vaaleaa leipää
1 ruukku basilikaa
1 rkl punaista pestoa
½ tl mustapippuria
25 g parmesaaniraastetta

Huuhtele purjo ja leikkaa se ohuiksi, n. 2 mm suikaleiksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Poista chilistä kanta, siemenet ja valkoiset osat. Silppua malto.

Kuullota purjoa, valkosipulia ja chiliä kattilassa öljyssä 3-4 minuuttia. Lisää tomaattimurska, kasvisliemi ja sokeri. Anna kiehahtaa.

Kuutioi leipäviipaleet ja lisää ne keittoon. Anna porista miedohkolla lämmöllä vähintään 15 minuuttia.

Silppua basilika. Lisää puolet basilikasta kuumaan keittoon. Lisää myös pesto ja pippuri. Soseuta sauvasekoittimella. Ripottele loput basilikat ja parmesaaniraaste keiton pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti