tiistai 27. maaliskuuta 2018

Hunajainen pähkinäleipä

Mahtihyvää leipää! Taikinan koostumus oli juuri sopiva ja kaikki pähkinät ja mantelit seassa ihania sattumia.



Ainekset:
3 dl saksanpähkinöitä
1 dl kuorittuja manteleita
1 dl kuorittuja hasselpähkinöitä
6 dl maitoa
40 g tuorehiivaa
1 ½ l vehnäjauhoja
1 rkl voisulaa
3 rkl hunajaa
1 rkl suolaa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon yleiskoneen kulhossa. Sekoita jauhot, voisula ja hunaja joukkoon. Vaivaa yleiskoneessa taikinakoukulla 5 minuuttia. Anna taikinan levätä 10 minuuttia.

Lisää suola taikinaan ja vaivaa taikinaa vielä 5 minuuttia. Anna taikinan levätä 15 minuuttia.

Lisää pähkinät taikinaan, sekoita ja anna kohota 1 tunti.

Leivo taikina 4–6 leiväksi leivinpaperilla vuoratulle pellille ja anna kohota peitettyinä 45 minuuttia. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

Laita uunin pohjalle kuumaa vettä pieneen astiaan. Nosta leivät uuniin ja laske 1 minuutin kuluttua uunin lämpö 200 asteeseen. Paista leipiä 25 minuuttia. Jäähdytä leivät ritilällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti