lauantai 31. maaliskuuta 2018

Marinoitua pähkinätäytettyä broileria

Ei ehkä niin kovin houkuttelevan näköistä, mutta oikein hyvän makuista. Hiukkasen jouduin ripauttamaan annokseni päälle lisää suolaa, muuten ei mitään moittimista.



Ainekset:
1 kg kokonainen broileri
2 ¾ dl kuivaa valkoviiniä
1 valkosipulinkynsi
4 rkl sitruunamehua
1 ½ tl suolaa
1 rkl silputtua ruohosipulia
1 rkl silputtua persiljaa
200 g sieniä
1 rkl voita
¼ tl mustapippuria
¼ tl jauhettua muskottipähkinää
1 ½ dl maapähkinöitä
1 rkl vettä
½ tl suolaa
4 viipaletta pekonia

Sekoita keskenään viini ja sitruunamehu. Purista joukkoon valkosipulinkynsi. Mausta suolalla. Silppua ruohosipuli ja persilja ja sekoita ne marinadiin. Pane broileri yhdessä marinadin kanssa kulhoon tai paistopussiin. Anna marinoitua jääkaapissa vuorokauden ajan.

Ota broileri marinadista ja kuivaa se. Rouhi maapähkinät ruokalusikallisessa vettä. Hienonna sienet ja ruskista ne voissa. Lisää pippuri, muskottipähkinä, maapähkinämassa ja suola. Täytä broileri seoksella ja asettele pekoniviipaleet broilerin rinnalle. Kääri broilerin mukana folioon loput täytteet ja pane broileri rintapuoli ylöspäin pienehköön vuokaan.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 2 tuntia. Avaa folio, nosta uunin lämpötila 225 asteeseen ja paista niin kauan, että broileri saa väriä. Aseta broileri tarjoilualustalle. Kaada päälle paistoliemi ja foliossa olevat täytteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti