keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Japanilainen donburi

Kylläpä nuo lime-korianterimarinoidut kanat olivat voimakkaasti limenmakuisia. En oikein osaa päättää, oliko se hyvä vai huono asia. Kokonaisuutena ateria oli erinomainen. Teriyaki-kastike sekoittuneena riisiin ja porkkanasuikaleisiin oli herkullista. Minä en oikein tykkää syödä aterioitani kulhosta, vaan kasasin annoksen vääräoppisesti tavalliselle lautaselle. En myöskään viitsinyt ostaa sushiriisiä tätä varten, vaan keitin ihan tavallista Ben-setää (joka on yleensäkin lemppaririisiäni).



Ainekset:
500 g kananpojan sisäfileepihvejä (lime-korianteri)
Teriyaki-kastike:
2 valkosipulinkynttä
1 dl japanilaista soijakastiketta
2 rkl sakea
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl seesamiöljyä
3 rkl ruokosokeria
1 rkl inkivääritahnaa
½ dl vettä
2 tl maissitärkkelystä
Lisäksi:
3 dl (sushi)riisiä
2 porkkanaa
3 kevätsipulinvartta
1 ruukku herneenversoja
2 rkl seesaminsiemeniä

Kuori ja hienonna kastikkeen valkosipulinkynnet. Mittaa soija, mirini, riisiviinietikka, seesamiöljy, ruokosokeri, inkivääri ja valkosipulit kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 10 minuuttia. Sekoita keskenään vesi ja maissitärkkelys ja lisää seos ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Kiehauta seos. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä.

Levitä paistileikkeet leivinpaperoidulle uunipellille. Kypsennä 250-asteisessa uunissa, kunnes leikkeet ovat kypsyneet ja saaneet vähän väriä pintaan (n. 15 minuuttia).

Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori porkkanat ja suikaloi ne ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kevätsipulit. Viipaloi paistileikkeet.

Laita annoskulhojen pohjalle keitettyä riisiä. Asettele päälle kevätsipulia, porkkanasuikaleita ja herneenversoja. Nosta kasvisten päälle kananpaloja. Lusikoi kanan päälle teriyaki-kastiketta ja koristele seesaminsiemenillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti